diumenge, 10 de gener del 2010

Agrupament Escolta Antoni Gaudí

L'escoltisme
 
FotoL'escoltisme és un projecte educatiu que ens ajuda a formar personses sinceres, actives i compromeses. On nois i noies participen en projectes i activitats, des dels caus els dissabtes a la tarda fins a campaments en terres llunyanes. Tot l'any, infants i joves creixen junts sota la responsabilitat dels i les caps, joves competents que han rebut una àmplia formació.
Els caps dediquen part del seu temps lliure a transmetre una sèrie de valors a les noves generacions sense esperar res material a canvi; una font d'enriquiment personal incomparable. Aquests valors són, entre d'altres, el respecte de la persona, la sinceritat, la honestedat, la solidaritat, la participació en la vida col·lectiva, el respecte per la natura i l'adopció d'un estil de vida auster, alegre i optimista.
 
A partir del nostre treball en el temps de lleure intentem que les nenes i els nens desenvolupin tota la seva capacitat creativaautònoma i devisió crítica de la societat i on siguin ells els protagonistes de la seva pròpia educació. Volem que els nostres infants siguin persones ambcriteri, sensibles davant els problemes de la comunitat que els envolta i capaços d'actuar solidàriament.
 
El nostre cau
 
Foto
 
El nostre cau, l'Agrupament Escolta Antoni Gaudí, és membre d'Escoltes Catalans, l'associació laica de l'escoltisme català, que té com a principis ideològics la laïcitat, la catalanitat i la coeducació. Sense estar lligada a cap ideologia religiosa ni política; Escoltes Catalans educa en i per la llibertat, entenent la laïcitat com una actitud encaminada a respectar la diversitat de creences i pensaments, i a triar lliurement els propis.
El cau és un lloc de trobada, on s'apleguen infants, joves i caps per dur a terme activitats o preparar-ne de noves. A l'Agrupament Escolta Antoni Gaudí, aquestes són els propis caus (els dissabtes de 5 a 7 de la tarda), excursions de cap de setmana, campaments de Nadal, Setmana Santa i Estiu. És durant els campaments on la tasca educativa és més intensa gràcies a la convivència amb tots els membres de la unitat tot vivint l'aventura de viatjar a través del temps, descobrir la natura, o fer emocionants travesses de muntanya.
L'Agrupament està dividit en unitats, aquestes són: els follets, els llops, els raiers, els pioners i clan. A cada infant o jove li correspon una d'aquestes unitats segons la seva edat. Cada any, a principi de curs es celebra la excursió de passos on els infants i joves passen a la nova unitat i ens despedim dels companys i companyes que ens deixen.

www.aeantonigaudi.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada