dimarts, 28 d’abril del 2009

Centre Internacional de la Mediterrània

Nous usos per a l'edifici de l'Hospital de Sant Pau: Les dimensions arquitectòniques, el valor artístic i patrimonial del conjunt modernista, i la seva ubicació en el centre de la ciutat, permeten desenvolupar dins el recinte de Sant Pau, un projecte ambiciós, capaç de mobilitzar diferents institucions i entitats, i convertir-se en motor i projecte estratègic per a la ciutat i el país.

Els àmbits de treball i actuació se centraran en els grans reptes per al desenvolupament de la Mediterrània, i es configuraran a partir de les activitats pròpies de les institucions que acollirà el projecte de Sant Pau, de les sinergies que es generin entre elles i de les oportunitats i necessitats d'aquesta àrea. Destaquem alguns dels àmbits prioritaris:

  • Ciutats, acció local i territori Crear un espai de diàleg i actuació entre les ciutats en els àmbits del món local, les xarxes territorials sectorials i els organismes internacionals.
  • Sostenibilitat i energia Prioritzar línies de treball tan decisives per als països mediterranis com són les referents al canvi climàtic, la sostenibilitat del medi ambient, la creació d'infraestructures i la necessitat de desenvolupar una nova cultura en l'ús de l'energia.
  • Ètica, humanisme i responsabilitat social Dins l'imprescindible debat sobre els valors, l'ètica dels procediments i les intervencions i la responsabilitat social dels agents, acollir institucions que incideixin en aquests temes.
  • Cooperació per al desenvolupament Sant Pau s'ofereix també com a seu d'institucions i col·lectius de cooperació internacional, amb capacitat per interactuar amb les diferents entitats, desenvolupar projectes i participar en la construcció dinàmica d'aquest nou espai de diàleg i d'actuació.


Font: http://www.santpau.es/patr_mediterrania.asp

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada